Rijbewijs A: Motor onder te verdelen in A1, A2 en A

Auto- en Motorrijschool Klaas Benschop rijdt met Kawasaki ER 6 N voorzien van ABS.

Jongeren mogen op 17-jarige leeftijd beginnen met lessen voor de categorie tot 125cc, mits zij in het bezit zijn van of een rijbewijs B of een theoriecertificaat voor categorie A.

Aspirant-motorrijders kunnen vanaf 20 jaar rechtstreeks hun rijbewijs A2 (middelzware motor tot 35 kW) halen. Je moet dan het theorie-examen voor de motor al hebben gehaald of het autorijbewijs hebben. Als je het theorie-examen voor de motor hebt gehaald, kun je vanaf 20 jaar praktijkexamen voertuigbeheersing en praktijkexamen verkeersdeelneming doen.


Twee jaar later kan de kandidaat bij het CBR opgaan voor de zwaarste categorie A (onbeperkt vermogen).

De instructeur is een KNMV gediplomeerde motorrij-instructeur, volgt zelf ook op de motor. De instructies worden gegeven via een portofoon.

Het dragen van beschermende kleding is zeer belangrijk en wordt naast helmen en handschoenen beschikbaar gesteld door de rijschool en zijn in alle maten voldoende aanwezig.

Tevens verzorgen wij vervolgopleidingen voor de motor, de zogenaamde RMT cursus, regionale motor training. Wil je je motorbeheersing op je eigen motor verbeteren, is dit een ideale cursus. Informeer via info@klaasbenschop.nl